Anasayfa » Toshiba Memory ismi “Kioxia” olarak değişiyor

Toshiba Memory ismi “Kioxia” olarak değişiyor

Teknoklik Editör
Toshiba Memory ismi “Kioxia” olarak değişiyor

Japonya merkezli Toshiba firması, 2015 yılından beri finansal krizle uğraşıyor. Toshiba’nın o zamandan beri bellek yongaları üreten Toshiba Memory de dahil olmak üzere bir çok bölümü satılmıştı.

Toshiba Memory firmasını 2017 yılında Western Digital firmasının satın alacağı konuşuluyordu. Fakat şirket geçtiğimiz yıl Bain Capital liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından satın alınarak Toshiba Corporation’dan ayrılmış ve yoluna Toshiba Memory olarak devam etmişti. Bugün itibari ile şirket bellek üretiminde sahip olduğu pazar payı olarak Güney Koreli Samsung firmasından sonra dünya da 2.sırada. 

Son olarak Toshiba Memory firması isim değişikliği haberleri ile gündeme geldi. Şirket, 1 Ekim 2019 tarihinde Toshiba Memory Europe GmbH olan adını resmi olarak Kioxia Europe GmbH şeklinde değiştireceğini duyurdu. Tüm Toshiba Memory şirketleri yaklaşık aynı tarihte Kioxia adını kullanmaya başlayacak.

Kioxia, “bellek” anlamına gelen Japonca kioku kelimesi ile “değer” anlamına gelen Yunanca axia kelimesinin bileşiminden oluşuyor. “Bellek” ile “değer”i bir araya getiren Kioxia, şirketin dünyayı “bellek” ile geliştirme misyonunu temsil ediyor. Şirket vizyonunun temelinde yatan da bu. Kioxia, yeni bir bellek çağının yaratılmasına katkıda bulunacak. Bu yeni çağın özelliği, yüksek kapasiteli, yüksek performanslı depolama ve veri işleme talebinin hızla artması. Bu talebi karşılayarak şirket, önde gelen bir flash bellek üreticisi olarak yıllar boyunca sürdürülebilir bir büyüme performansı sergileyecek.

Toshiba Memory Holdings Corporation icra kurulu başkanı Stacy J. Smith konuyla ilgili: “Bellek sektörünün en ön saflarındaki konumumuzu pekiştirirken, şirketimizin evrimindeki en yeni adımı atıyor olmaktan büyük memnunluk duyuyorum. Çıkış noktamız olarak ‘bellek’ ile başlayacağız ve Kioxia gündelik hayatın çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak, dünyayı daha ilginç kılmak ve topluma uzun vadeli değer sunmak amacıyla çeşitli işbirliklerine girecek.” söyledi.

İlginizi Çekebilir:  2020 Türkiye'nin İnternet ve Sosyal Medya İstatistikleri Raporu

Bunlar da hoşunuza gidebilir

Yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Devamını Oku

Teknoklik Logo
 

Editör'ün Seçtikleri

Faydalı Makaleler

© Teknoklik.net ‘in tüm hakları saklıdır.